Zomer

Verfrissende recepten voor zwoele zomerdagen.
Aug 9 2013 0 comments

Dessert met rood fruit

Klop de slagroom op samen met poedersuiker (je kan dit zo zoet maken als je zelf wilt). Vervolgens neem je de potjes of glaasjes voor je dessert en maak je laagjes: eerst een laagje verkruimelde meringue, dan een laagje slagroom, vervolgens nog een laagje meringue en dan afsluiten met een laagje vers rood fruit...

Read more →
Aug 9 2013 0 comments

Garnalentoast met koriander

Verwerk garnalen, lente-ui, citroengras, knoflook, eiwit, olie, koriander, sauzen en citroensap in een keukenmachine tot een egale massa. Besmeer het brood dik met het garnalenmengsel en snijd elke snee in vier driehoekjes. Verhit 1-2 cm olie in een pan en bak hierin de stukjes brood 2-3 minuten met de besmeerde kant omlaag...

Read more →
Aug 7 2013 0 comments

Fusilli met salie en knoflooksaus

Kook de fusilli in een pan met ruim kokend water al dente. Smelt intussen de boter in een koekenpan. Voeg de uitgeperste teentjes knoflook en de salieblaadjes toe en bak ze al roerend op een laag vuur gedurende 4 minuten. Voeg de room toe en breng op smaak met peper en zout. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Bestrooi met wat versgeraspte parmezaanse kaas...

Read more →
Aug 7 2013 0 comments

Varkenscurry op Indische wijze

Bak in een pan met de arachideolie de in blokjes gesneden varkensfilet aan, samen met de gesnipperde ui. Voeg er de currypoeder aan toe, de in stukjes gesneden gepelde tomaten en straffe mosterd. Meng het geheel. Doe er het water bij, de room en de look. Voeg zout en peper toe naar eigen smaak...

Read more →
Aug 7 2013 0 comments

Insalata ai frutti di mare

De inktvisjes kort met koud water afspoelen. De ui schillen, het worteltje schrappen en beide in schijfjes snijden. Ui, worteltjes, inktvisjes, laurierblad en kruidnagels samen met de witte wijn en de azijn in een pan doen en afgedekt op een zacht vuur laten stoven tot de inktvisjes zacht zijn. Afhankelijk van de kwaliteit duurt dit circa 40-60 minuten...

Read more →