Winter

Recepten voor de koude winteravonden.
Nov 5 2012 0 comments

Schorsenerensoep

Schorseneren aanstoven in boter. Water bijvoegen. Garen. Mixen en dan afwerken met room, een gepelt ei en snippers gandaham...

Read more →
Jan 15 2012 0 comments

Aardpeersoep

Schil de aardperen, pel de uien; spoel de prei en selder. Snij de groenten in fijne julienne en stoof ze kort in een nootje boter. Voeg er de kippenbouillon, melk, room en laurier aan toe. Laat 10 tot 15 min. afgedekt koken, of tot de groenten goed gaar zijn. Neem de laurierblaadjes weg en mix de soep...

Read more →
Aug 8 2012 1 comments

Pompoensoep

Schil en snij de pompoen in grove stukken. Pel en hak een ui en de knoflook fijn. Stoof de groenten aan in boter of olie. Overgiet met de kippenbouillon. Kruid met paprikapoeder, een mespunt cayennepeper, zout en peper. Laat 20 minuten koken. Mix en kruid nog wat bij. Garneer met peterselie of bieslook. Lekker met croutons van bruin brood…

Read more →
Aug 8 2012 0 comments

Pastinaaksoep

Fruit 1 dikke ui of twee glazig in boter of olie. Voeg 3 dikke aardappelen in stukjes en een kleine geschilde en in stukjes gesneden pastinaak toe. Overgiet met kippenbouillon en laat alles goed gaar koken. Mix de soep en kruid naar smaak bij. Omdat deze soep nogal wit oogt, kan je er wat meer kleur in brengen met gehakte kervel of peterselie...

Read more →
Aug 8 2012 0 comments

Lasagne van pompoen

Fruit 2 fijngesneden uien glazig in wat olijfolie. Doe er 750g gehakt bij en bak rul. Kruid met peper en paprikapoeder. Voeg 1 blik (400g) gepelde tomaten toe. Laat een kwartiertje inkoken (zonder deksel) en kruid het gehakt nog extra bij met cayennepeper en zout. Snij ongeveer 1 kg pompoen in heel fijne plakjes. Bak ze kort aan beide kanten aan in olijfolie...

Read more →