Lunchsalade met bloemkool

Perfect voor tijdens de lente!

Boodschappenlijstje
  • Bloemkool
  • Rode ui
  • Avocado
  • 1 tl citroensap
  • 200 g yoghurt
  • 2 el graanmosterd
  • Snuifje suiker, peper & zout
  • Gerookte zalm of forel
  • Reepjes ham of bacon
Bereiding

Verdeel een bloemkool in roosjes en kook ze beetgaar. Snipper een rode ui. Snij een bosje radijsjes in plakjes en een rijpe avocado in blokjes (besprenkel de avocado met wat citroensap). Schep alles over een portie sla naar keuze (ijsberg, frisé, groene sla, ...). Maak een dressing van 200g yoghurt, 2 eetlepels graanmosterd, 1 theelepel citroensap, snuifje suiker, peper en zout. Doe er 2 theelepels uitgelekte kappertjes bij. Lepel de dressing over de salade en serveer meteen. Aanvullen kan met gerookte zalm of forel, gekookte of gestoomde zalm of reepjes ham of knapperig gebakken bacon.

Tags

GROENTE | SALADE | LENTE

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: