Boodschappenlijstje
- 2 aubergines
- 2 bolletjes buffelmozzarella
- 3 tomaten
- 1 bosje basilicum
- 2 lente-uitjes
- Olijfolie
- Halve citroen
- 1 eetlepel goed olijfolie
- Gemalen Parmezaanse kaas
Bereiding
Ontpit de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes. Hak de basilicumblaadjes en de lente-uitjes fijn. Meng de tomaten met de basilicum, de lente-uitjes, peper, zout, citroensap en olijfolie. Meng en houd apart. Snij de aubergines in dikke schijven en bestrijk met olijfolie. Gril langs twee kanten gedurende vijf minuten en houd apart. Snij de mozzarella in schijfjes. Maak torentjes met alle ingrediënten: aubergine, mozzarella, en tomatenblokjes. Bestrooi met Parmezaanse kaan en giet een streepje olijfolie rond de torentjes.
Tags
GROENTE | VOORGERECHT | ZOMER