Salade van peer, gorgonzola en lof

Lekkere, frisse salade.

Boodschappenlijstje
  • 100 ml extra vergine olijfolie
  • 20 ml rode wijnazijn
  • 1 el dijonmosterd of graanmosterd
  • Zout en zwarte peper
  • 1 tl suiker
  • 150 g gorgonzola in kleine stukje
  • 3 rijpe peren Conference
  • 1 handvol fijne frisé, krulandijvie of veldsla
  • 2 handen vol radicchio
  • 2 stronken witloof
Bereiding

Maak eerst de mosterddressing. Doe de olijfolie, rode wijnazijn, zout, peper, mosterd en suiker in een kom en klop alles samen (voeg naar eigen smaak meer zout of zuur toe). Haal de klokkenhuizen uit de peren en snij deze in dunne schijfjes. Leg ze in een grote kom met de sla de radicchio en in repen gesneden witloof. Schep er de dressing over zodat alles licht bedekt is. Meng er ook de stukjes gorgonzola onder. Schep één tot twee keer om.

Tags

GROENTE | SALADE | ZOMER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: