Ravioli van rode biet en geitenkaas met bieslook en gekaramelliseerd maanzaad

Heerlijk fris hapje.

Boodschappenlijstje
  • 1 kleine rode biet
  • 1 dl rodewijnazijn
  • 100 g geitenkaas
  • 1 busseltje bieslook
  • Enkele druppels citroensap
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper van de molen
  • Zeezout
  • 1 bakje rotsbieslook (Rock chives, in speciaalzaak maar gewone bieslook voldoet ook)
  • 2 el maanzaad
  • 1 el fijne suiker
Bereiding

Doe de maanzaadjes en de fijne suiker in een pan en laat dit op een middelhoog vuur onder voortdurend roeren karamelliseren. Laat de maanzaadjes afkoelen op een bord en verkruimel. Snij de rode biet in flinterdunne plakjes met behulp van een groenteschaaf en doe ze in een kom. Besprenkel en meng de rode biet met de rodewijnazijn en kruid met wat peper en zout. Laat de biet ongeveer 40 minuten marineren. Mix de geitenkaas romig met het fijngesnipperde teentje knoflook, enkele druppels citroensap en de olijfolie. Snipper de bieslook fijn (houd enkele staafjes apart) en meng de bieslook onder de geitenkaascrème, breng verder op smaak indien nodig en doe alles in een spuitzak. Leg de plakjes rode biet open en spuit er telkens een bolletje geitenkaascrème in, bestrooi telkens met wat gekaramelliseerd maanzaad en plooi ze dicht. Schik de ravioli op de bordjes en werk ze af met wat rotsbieslook en gekaramelliseerd maanzaad.

Tags

GROENTE | HAPJE | ZOMER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: