Cannelloni met spinazie en tomaten

Heerlijk zuiders.

Boodschappenlijstje
  • 300 g spinazie
  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 20 g boter
  • 750 g gehakt
  • 125 g gekookte hesp
  • 6 el room
  • 5 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • Oregano en tijm
  • Peper en zout
  • 160 g cannelloni
  • 1 blik gepelde tomaten (800 g)
  • 1 afgestreken theelepel zout
  • 200 g room
  • Gruyère
Bereiding

Maak de spinazie schoon en was hem (diepvries: laat ontdooien). Hak de spinazie grof. Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de geperste knoflookteentjes en de fijngehakte ui hierin. Voeg de spinazie toe en laat die 3 minuten meestoven. Hou hem apart in een schotel. Verhit boter of margarine. Bak het gehakt en de blokjes hesp aan (het gehakt verkruimelen met een vork). Doe dat bij de spinazie. Roer er de 5 eetlepels Parmezaanse kaas, room en eieren door. Kruiden en op smaak brengen. Vul de cannelloni met het mengsel. Hak de tomaten fijn. Vermeng ze met het sap, de gewassen en fijngesneden tuinkruiden en het zout. Doe deze moes in een platte ovenschotel en leg de cannelloni erin. Giet er room over en bestrooi met Gruyère kaas. Bak ze 30 minuten in een op 250° voorverwarmde oven.

Tags

PASTA | HOOFDGERECHT | LENTE

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: