Zoete aardappelsoep met rode paprika

Superlekker soepje!

Boodschappenlijstje
  • 500 g zoete aardappelen
  • 2 rode paprika’s
  • 2 rode uien of 1 grote witte ui
  • 2 el olijfolie
  • 800 ml groentebouillon (1 blokje opgelost in 800 ml heet water)
  • Paprikapoeder
  • Peper & zout
Bereiding

Schil de paprika’s met een dunschiller, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes. Schil de zoete aardappelen en snij in grove stukken. Snipper de uien. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de ui 3 minuten met wat zout. Voeg de stukken zoete aardappel toe, kruid met peper en laat nog 5 minuten bakken. Roer regelmatig om. Doe er de helft van de groentebouillon bij, breng aan de kook en laat 5 minuten koken. Voeg de rode paprika en de rest van de groentebouillon toe en laat nog 15 minuten doorkoken op een matig vuur. Mix de soep. Strooi als versiering wat paprikapoeder in de soep.

Tags

GROENTE | SOEP | WINTER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: