Ovenschotel met gehakt en andijvie

Heerlijk.

Boodschappenlijstje
  • 500 g kalfsgehakt
  • 75 g mager ontbijtspek
  • 1 kg aardappelen
  • 1 andijvie
  • 1 dl melk
  • 1 dl room
  • 2 dl vloeibare tomatenpuree
  • 100 g roquefort
  • 50 g gemalen kaas
  • Boter of olie
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout
Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze goed gaar in gezouten water. Pureer ze met de melk, breng ze op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Snij het ontbijtspek in reepjes. Bak ze knapperig in een pan met een antiaanbaklaag, zonder vetstof. Schep ze eruit en laat in deze pan, in een nootje boter of wat olie, het gehakt rul bakken. Voeg er de tomatenpuree en de verkruimelde roquefort aan toe. Kruid met peper en (weinig) zout. Blancheer de andijvie 3 minuten in gezouten water. Laat ze schrikken en goed uitlekken. Hak ze fijn. Stoof ze vervolgens op in een nootje boter of wat olie, schenk er de room bij. Laat 2 minuten koken. Breng verder op smaak met peper en zout. Schep eerst het gehakt, dan de andijvie en tot slot de aardappelpuree in een ovenschaal. Bestrooi met gemalen kaas. Zet 20 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

Tags

GROENTE | HOOFDGERECHT | WINTER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: