Kabeljauwfilets in de oven

Heerlijk receptje!

Boodschappenlijstje
  • 2 grote kabeljauw/schelvisfilets
  • 4 prei
  • 3 ui
  • Curry, naar believen
  • 2 zakjes gemalen kaas
  • 200 ml room
  • Tomaten
Bereiding

Snij de prei in snippers en bak ze aan in boter, leg de prei vervolgens in een ovenschotel. Leg daarop de visfilets, gekruid met peper en zout en een beetje citroensap. Snij de uien in ringen en bak ze in de pan van de prei (met boter). Voeg de room en de curry toe en giet het geheel op de visfilets. Bedek de ovenschotel als laatste nog met gemalen kaas en kleine stukjes boter om het beter te laten gratineren. Steek het een half uur in de oven op 200°C. Dien op met gekookte aardappelen en tomaten: tomaten aan het steeltje uithollen en opvullen met gehakte look, zeezout, peper van de molen en een blaadje peterselie. Vervolgens overgieten met olijfolie en ze de laatste 20 minuten bij in de oven zetten.

Tags

VIS | HOOFDGERECHT | LENTE

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: