Linguini met aubergine en tomaat

Lekkere en simpele pasta!

Boodschappenlijstje
  • 1-2 aubergines
  • 500 g linguini
  • 1 sjalot
  • 2 tomaat
  • 370 g passata
  • Zout & peper
  • Cayennepeper
  • Rozemarijn
  • Basilicum
  • Look
Bereiding

Snij de aubergine in blokjes van ongeveer 1,5 cm, doe ze in een vergiet en doe er zout over en laat 1 uur trekken. Spoel ze en droog ze daarna goed af. Stoof de look aan met de sjalot en voeg de aubergine, de passata, de 2 tomaten (in stukjes gesneden, ontveld en ontpit) en een beetje water toe. Kruid daarna bij met peper, zout en cayennepeper. Laat ongeveer 1 uur stoven. Kook de linguini en serveer met parmezaan.
AANRADER: Als antipasta kan je kiezen voor de champignons met gesmolten mozzarella en tijm

Tags

PASTA | HOOFDGERECHT | ZOMER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: