Boodschappenlijstje
- 1 koolrabi
- 2 dl basispekel
- 1 peer (concorde, gracioen of conference)
- Limoensap
- 100 g Grevenbroecker
- 12 hazelnoten
- 12 blaadjes jonge spinazie
- Limburgse stroop Voor de basispekel:
- 400 g water
- 100 g appelazijn
- 20 g honing
- 1 takje tijm
- 1 laurierblaadje
- 1 jeneverbes
- 4 geplette korianderzaadjes
Bereiding
Schil de koolrabi en snijd in dunne plakken met behulp van een mandoline of snijmachine. Steek met een vormpje rondjes uit de plakken.
Verwarm de pekel en giet over de rondjes. Laat deze gedurende 1 uur marineren.
Snijd de peer in dunne schijfjes en steek ook hier rondjes uit met een vormpje. Besprenkel ze met wat limoensap.
Leg een stuk Grevenbroecker (Achelse Blauwe) op het bord.
Dresseer het bord verder met de rondjes van koolrabi en peer, de gesneden of gehakte hazelnoten en de spinazieblaadjes.
Werk af met wat Limburgse stroop.
Tags
GROENTE | FRUIT | VOORGERECHT | LENTE