Blinde vinken met tomaat

Superlekker, een echte aanrader.

Boodschappenlijstje
  • 5 blinde vinken
  • Nootje boter
  • 16 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 el gehakte peterselie
  • 4 el ketchup
  • 4 el room
  • 2 el witte wijnazijn
  • 2 el water
  • Champignons
  • Eitjes
  • Peper & zout
Bereiding

Bak de blinde vinken aan in boter en bak ze langs beide kanten bruin.Versnipper de sjalotten en de teentjes knoflook en voeg ze eraan toe. Snij de tomaten in grove stukken en voeg deze eveneens toe. Voeg de witte wijnazijn, het water en de ketchup toe. Laat alles zo'n 30 minuten sudderen op een licht vuurtje. Voeg de room en de in schijfjes gesneden champignons toe en laat nog eens 10 minuten doorkoken zonder deksel. Dien op met macaroni en hardgekookte eitjes en strooi er peterselie over.

Tags

VLEES | HOOFDGERECHT | WINTER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: