Kabeljauw met mosterdsaus

Snel klaar & overheerlijk!

Boodschappenlijstje
  • ½ l visfond
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 preiwitten
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 30 g boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 à 2 eetlepels mosterd (afhankelijk van de sterkte)
  • 2 dl room
  • Peper, zout & suiker
  • Bieslook
  • Aardappelen & romanesco
Bereiding

Breng de visfond aan de kook met de witte wijn, de preiwitten en de laurierblaadjes. Leg er de kabeljauwfilets in en zet het vuur zachter. Laat 10 minuten pocheren. Hal de vis eruit, hou deze warm en zeef de bouillon. Warm in een pannetje de boter en doe er de bloem bij, roer goed om. Blus met 1 dl gezeefde bouillon. Doe er de mosterd en de room bij. Breng op smaak met peper, zou en een snuifje suiker. Laat 5 minuten inkoken. Serveer de vis met de prei en de mosterdsaus. Snipper er wat bieslook over. Lekker met aardappelen en gestoomde romanesco.


Tags

VIS | HOOFDGERECHT | HERFST

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: