Boodschappenlijstje
- 3 dikke courgettes
- peper en zout
- 400 g gemengd gehakt (lams- en kalfs-)
- 6 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel gedroogde oregano
- 1 dl witte, droge wijn
- ½ l gepelde tomaten in blik
- 20 g boter
- 20 g bloem
- 1 ei
- 3 dl melk
- 100 g geraspte kaas
- nootmuskaat
- peterselie
Bereiding
Snij de gespoelde courgettes in plakken van 1 cm. Bestrooi met zout en laat ze 1 uur uitlekken.
Fruit het gehakt rul in 2 eetlepels olie. Doe er de fijngesnipperde ui, geperste knoflook, oregano,zout en peper bij. Voeg wijn en tomaten toe. Laat 20 minuten stoven zonder deksel.
Dep de courgetteplakken droog, bestrijk ze met olie en leg ze naast elkaar op bakpapier op de ovenplaat. Zet ze onder de grill tot ze goudbruin zijn.
Roer een blonde roux met boter en bloem. Leng aan met de melk en laat, al roerend indikken. Doe er, van het vuur af, het ei en de helft van de kaas bij. Kruid bij met peper en nootmuskaat. Hak de peterselie fijn en roer door het gehakt.
Vul een ingevette ovenschaal afwisselend met laagjes courgette en gehakt, tot het mengsel opgebruikt is. Zet de schotel 15 tot 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven (175° C).
Tags
GROENTE | HOOFDGERECHT | HERFST