Gehakt parmentier

Overheerlijke ovenschotel.

Boodschappenlijstje
  • 1 kg aardappelen
  • melk
  • boter
  • peper & zout
  • 2 uien
  • 500 g gehakt
  • 2 dl tomatensaus
  • tijm
  • knoflookteentje
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 2 eetlepels gemalen gruyère
Bereiding

Maak puree van 1 kg aardappelen met melk, boter en met flink wat peper. Stoof 2 gehakte uien 15 min in 2 lepels boter. Doe er 500 g gehakt bij. Laat het rul bakken. Voeg er 2 dl tomatensaus, een mespunt gedroogde tijm en 1 geplet knoflookteentje aan toe. Kruid met peper en zout.
Laat nog 10 min sudderen. Schep het gehakt in een ovenschotel en dek het af met de aardappelpuree. Bestrooi met 2 lepels paneermeel en 2 lepels gemalen gruyere.
Zet 10 min in de oven op 210°. Sommigen doen bij het gehakt nog 2 lepels rozijnen.

Tags

OVENSCHOTEL | HOOFDGERECHT | WINTER

Jouw commentaar

Naam: E-Mail: Commentaar: