Boodschappenlijstje
- 8 hardgekookte eieren
- 500 g bladspinazie (diepvries)
- 1 sjalotje
- 500 ml melk
- 150 g gemalen gruyère
- 150 g gemalen emmentaler
- 50 g broodkruim
- 2 à 3 el bloem
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de eieren. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het meeste vocht eruit. Pel en snipper de sjalot. Fruit hem in een nootje boter. Doe er de spinazie bie en roerbak kort. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Schep de spinazie in een ovenschaal en leg er de eieren bovenop. Smelt voor de kaassaus 50 g boter. Roer de bloem door en laat even sudderen. Roer er de melk door en laat indikken. Roer er ⅔ van de kaas door. Breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Giet de saus over de eitjes en bestrooi met de rest van de kaas en het broodkruim. Zet 25 minuten in de oven.
Tags
OVENSCHOTEL | HOOFDGERECHT | HERFST