Lente

Gerechten bij het knoppen van de bomen.
Apr 28 2013 0 comments

Appeltjes in de oven

Schil 4 appels, versijder het klokhuis met een appelboor. Vermeng 20 g zachte boter met 30 g rietsuiker, een snuifje kaneel en wat nootmuskaat. Stop de suikerboter in de appels. Bestrijk 12 vierkantjes brickdeeg (20 cm) aan beide kanten met gesmolten boter. Leg ze per deel op elkaar en verpak dan een appel in elk brickdeegstapeltje...

Read more →
Apr 9 2013 0 comments

Varkensstoofpotje met groenten

Snij het vlees in niet al te kleine blokjes. Pel de sjalotten en snij ze in partjes. Fruit ze glazig in wat olie en een klontje boter. Neem uit de pan en zet even opzij. Kleur in dezelfde pan de vleesblokjes rondom bruin. Kruid met peper en zout. Bestrooi met poedersuiker en laat lichtjes karamelliseren. Roer geregeld. Voeg de bloem toe en bak nog een minuutje door...

Read more →
Feb 11 2013 0 comments

Gemarineerde zeebaars met komkommer, koolrabi en waterkerssorbet

Kook het water met de azijn en de suiker op. Snij de koolrabi in flinterdunne plakjes en steek er rondjes uit. Marineer deze 24 uur samen met wat sjalot en citroentijm. Snij de komkommer met behulp van een dunschiller in lange, flinterdunne plakken. Rol ze strak op, liefst de dag voor je gaat serveren zodat ze mooi opgerold blijven...

Read more →
Jan 3 2013 0 comments

Lamszadel met wortelpuree en bulgursalade

Stoof de wortelen met de sjalotjes gaar in een pan met een beetje water en de komijn en pureer dit vervolgens. Kook de bulgur gaar in de kippenfond (giet overtollig vocht weg). Werk af met een klontje boter, peper en zout en wat cress. Braad het lamszadel aan in een braadpan met boter. Zet het na 15 minuten in een warme oven van 180°C...

Read more →
Maa 26 2012 0 comments

Asperges

Het is van groot belang om de asperges voldoende te schillen. Dit kan perfect met een dunschiller. Onvoldoende geschilde asperges zijn draderig en hard. Afhankelijk van de dikte zijn ze in 8-10 minuten gaargekookt...

Read more →