Culinair Winkelen

Koken met verse seizoensproducten.

Wie zijn we?

Kempisch Fruit startte 20 jaar geleden als een groenten- en fruitwinkel aan de boerderij, waar de eigen oogst aan de man werd gebracht. Deze passie voor de eigen seizoensproducten groeide snel uit naar de keuken waar ze werden verwerkt in overheerlijke maaltijden. Vandaag staan we onze klanten nog steeds met hetzelfde enthousiasme bij met advies over de juiste ingrediënten en beste bereiding van hun kookexperimenten. We vonden het dan ook een leuk idee om onze eigen favoriete recepten op de website te plaatsen, zodat jullie zelf mee kunnen genieten. In onze winkel vinden jullie een ruim assortiment aan groenten en fruit, wijnen, conserven, diepvriesproducten, zuivelproducten, …, kortom alles wat je nodig hebt om je vlees- of visgerecht smaak en kleur te geven. Bij ons kan je terecht voor al je dagverse groenten en fruit aan een eerlijke prijs en een gezellige babbel over “kokerellen”. Zijn er speciale ingrediënten die jullie niet in ons uitgebreid dagelijkse aanbod zouden terugvinden, laat het ons zeker weten. Als je vandaag bestelt, zorgen wij ervoor dat u deze de volgende dag kan komen afhalen. Willen jullie eens een origineel en gezond geschenk? Wij bieden u de keuze tussen fruit- en groentemanden in alle vormen, groottes en prijzen. Klanten kiezen soms ook voor gemengde manden die - naast fruit of groenten - wijnen, conserven, of andere winkelproducten bevatten. Heb je eens geen tijd of geen zin, dan kan je ook gesneden groenten en rauwkost bij ons verkrijgen (enkel op bestelling).

Wat doen we ?

Groenten en fruit zijn tegenwoordig het hele jaar verkrijgbaar. Toch hebben de meesten nog steeds een eigen seizoen. Groenten- en fruitsoorten van eigen seizoen zijn meestal van de volle grond en niet uit de serre. Goedkoper, smaakvoller, meer rijk aan vitaminen, verser. Bovendien zijn ze ecologisch verantwoord, omdat ze niet ingevoerd worden uit verre landen en omdat het telen ervan om minder energie vraagt

Willen jullie eens een origineel en gezond geschenk? Bestel een groente- of fruitmand. Wij bieden u de keuze tussen fruit- en groentemanden in alle vormen, groottes en budgetten. Klanten kunnen ook kiezen voor gemengde manden die - naast natuurlijk fruit of groenten - wijnen, conserven, of andere winkelproducten bevatten. Bestel je mand bij Kempisch Fruit en wij zorgen ervoor dat de mand klaar is wanneer u hem komt afhalen. Een succes is ook onze cadeaubon “Kempisch Fruit” waarmee de gelukkige zelf culinair komt winkelen. Ook kunnen wij pakketjes en manden maken voor bedrijven, scholen, verenigingen. Dit kunnen fruit- en groentemanden zijn, maar bijvoorbeeld ook sinterklaasmanden, kerstmanden, enzovoort. Dit kan aan elk budget en het aantal speelt geen rol.

Op zoek naar een ingrediënt? Geen zin om een mega aantal potjes en flesjes voor eenmalig gebruik in huis te halen? Wij verkopen vele olie-, azijn- en kruidensoorten in de hoeveelheid die u wenst. Doordat wij zelf veel ervaring als hobbykok hebben, is ook ons aanbod al redelijk groot.
Gelieve dit wel op enkele dagen op voorhand bestellen en dan zorgen wij ervoor dat die producten klaarstaan bij de rest van uw bestelling.

Wij bieden u ook vele fair-trade producten aan in onze winkel. Zo willen ook wij ons steentje bijdragen om de producenten van deze producten uit de Derde Wereld te helpen.

Sinds enige tijd nemen wij deel aan het Tutti Frutti fruitproject. Tutti Frutti is het Vlaamse project rond schoolfruit. Het principe is eenvoudig: de school kiest een vaste dag in de week waarop alle leerlingen samen een lekker stuk fruit of groente eten als tussendoortje.